Popular Posts

Powered by Blogger.

Paper Up! Interjú Koralevics Ritával



 


Mutatkozz be egy mondatban!

Koralevics Rita vagyok, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végeztem képgrafikusként, ám azóta műs irányba sodort az élet.

Honnan jött a Paper Up! ötlete?
Képzőművészként kerültem kapcsolatba a papírral, miközben egy objekthez kerestem alapanyagot. Végül, ha arra nem is, de másra kitűnően használható matériának bizonyult a pépesített papír. Az első papír tányérok, tálkák, vázák és egyéb lakberendezési tárgyak szinte maguktól rendeződtek kollekcióba, így aztán 2012-ben megszületett a Paper Up! elnevezésű márka. A márkanév alatt olyan hulladék papírból és fűrészporból készült dísz-, és használati tárgyat találunk, melyek egyedi, kézi előállítással készülnek. A kis méretű tálkáktól, a nagyobb tálakon, vázákon át találhatunk a kollekciók közt lábakon álló tálcát, tárolókat és különböző fazonú mennyezeti lámpákat is.






A munkafolyamat minden lépését magam végzem, amihez folyamatosan sajátítom el az újabb és újabb technikai fogásokat, kellő anyagismeretet. Amit szem előtt tartok a tervezés során, az a minőség, egyedi karakter, használhatóság, átgondoltság, folyamatos fejlődés.

Mitől innovatív és mitől környezetbarát a Paper Up?

Az újítás maga a hulladék papír újszerű felhasználásának módjában van, kihasználva a massza formálhatóságát, száradást követő stabilitását, variálhatóságát. A papír, amit alapanyagnak használok nyomdai vágási szélhulladék, kitűnő minőségű. A fűrészpor asztalos műhelyből származik, többnyire MDF-ből, ami ragasztótól mentes hulladék. A ragasztó cellulóz tartalmú, a további adalékok (festék, lakk) is vizes bázisúak. A papírpép jól kombinálható más új és hulladék anyagokkal, így fűrészporral, faforgáccsal, textillel, egyéb növényi rostokkal. Az újrahasznosítás, a természetes alapanyagok használata, a környezettudatosság a munkám meghatározó tényezői, még ha nem is tudatosan állt ez így össze :)
A mérsékelt vízállóságot egyelőre a vizes bázisú lakkréteggel tudom garantálni, így a vázák száraz növények tárolására válnak alkalmas lakberendezési dísztárgyakká. A cellulóz tartalomnak köszönhetően a tárgyaim elég szilárdak, strapabíróak ahhoz, hogy használatba vegyük azokat, hogy otthonunk része legyen.











Hol találkozhatunk veled on- és offline?

Folyamatosan töltöm fel raktárkészletemet, mert a Paper Up! a Mamut 1-ben található ARON Design Store üzlet által forgalmazott termékcsalád lett, és nagy valószínűséggel több belvárosi üzletben és külföldön is elérhetővé fog válni. Legközelebb a Vienna Design Week-en fogok szerepelni a Paper Up!-pal, ahol idén Magyarország a meghívott díszvendég. Itt csatlakozni fogok a LABORATORY program nyitott műhely sorozatához is 5 napon keresztül, ami jó felkészülés lesz a Reciklista workshopra októberben.

Ezen túl szívesen veszem az egyéni megrendeléseket, ötletek megvalósítását is, ezt a blogomon www.paperupcollection.blogspot.com feltüntetett elérhetőségeken keresztül lehet megtenni.

Ritával 2014 október 18-án lesz workshop a Reciklista keretében, amire itt jelentkezhetsz>>
< >

1 comment:

  1. Nagyon ajánlom úr, Benjamin szolgáltatásait minden olyan személynek, akinek pénzügyi segítségre van szüksége, és bármilyen további igényt kielégítenek a magas könyvtárak felett. Ismét elismerést nyújtok önnek és munkatársainak rendkívüli kiszolgálásáért és ügyfélszolgálatáért, mivel ez nagy előnyt jelent a vállalatának, és kellemes élmény olyan ügyfelek számára, mint én. A legjobbakat kívánva a jövőre. Úr, Benjamin a legjobb módja annak, hogy könnyű kölcsönt szerezzen, itt van e-mail .. / lfdsloans@outlook.com Vagy beszéljen Benjamin úrral a WhatsAppon keresztül Via_ 1-989-394-3740 köszönöm azért, hogy őszinte szívemben ismét kölcsönsegítéssel segített nekem, örökké hálás vagyok.

    ReplyDelete