Popular Posts

Powered by Blogger.

Hőpréselt nyloncsipke workshop

A workshopon Tóvaj Rozi fiatal designer avat be minket az általa kifejlesztett, hőpréses eljárással készült nylon csipke tárgyak elkészítésébe. Ez az innovatív technológia tavaly a Retextil Alapítvány által kiírt pályázaton bekerült az öt nyertes, továbbfejlesztésre javasolt projekt közé. Mielőtt a nyloncsipke termékek elözönlik a designer boltokat most megismerheted a technológiát és megalkothatod saját termékedet belőle! A Rozival készült interjút itt olvashatod>>.

A workshopon először minden résztvevő elkészíti saját alapanyagát maradék nylon fügönnyből, mely egy a molinóhoz hasonló, vízhatlan, tartós anyag lesz. Ebből varrunk aztán 2 kisebb tárgyat vagy kiegészítőt Rozi útmutatásával és segítségével. A különböző szinek, alapanyagok, csatok, szabásmintákat szabadon variálhatod. Lesz pár alap szabásminta, de nem kötjük meg a kezed, a te fantáziád határozza meg a végeredményt!

A képen látható és ehhez hasonló táskákat, neszeszereket készíthetsz:



Workshop időpont:
Október 25, szombat, 14:00 – 18:00
A workshop ára: 4000 Ft, amelyet előre, a regisztráció utáni visszajelző e-mailben megadott számlaszámra kell átutalni. Mit kapsz ezért?
  • Megtanulod a hőpréses kezelését, kísérletezhetsz a géppel
  • Ha eddig nem tudtál géppel varrni: megismerkedsz a varrógéppel, megtanulod a varrás alaplépéseit
  •  Hőpréssel megalkotod saját nyloncsipke anyagodat
  • 1-2 nagyobb vagy 2-3 kisebb saját készítésű nyloncsipke tárgyat készítesz el
  • Megismerkedhetsz a hozzád hasonló kedves, környezettudatosság iránt fogékony emberekkel :)
Ezeket biztosítjuk mi:  varrógépek, tű, cérna, ollók, stb. alapanyag (nylon függöny, fóliák), zippzárak, csatok, ripsz szalagok, pántok, patentok
Ezeket hozhatod magaddal: maradék nylon csipke függöny, maradék pántok, szalagok, csatok. Megköszönjük, ha szétnézel a házban és elhozod az otthoni maradékot. Recikláljuk amit lehet!

Jelentkezés erre a linkre kattintva>>


A regisztráció csak a jelentkezési díj átutalása után válik érvényessé. A workshopot legalább 8 fő jelenkezése esetén tartjuk meg. Az esetleges lemondásról legkésőbb egy héttel előtte értesítünk. A workshopra 14 év fölöttiek jelentkezését várjuk (12 év fölött kísérővel).

Helyszín: Magnet Közösségi Ház, 1062 Budapest, Andrássy út 98


http://www.magnetbank.hu

Köszönjük a Magnet Bank támogatását!
< >

No comments:

Post a Comment