Popular Posts

Powered by Blogger.

Magyar grafikusművésznők sorozat




Magyar grafikusművésznők sorozat




Közeledik a Design Hét, amin először leszek ott Reciklistaként. Egy nagyon különleges együttműködés látszik kibontakozni, aminek Ti is aktív részesei lehettek! 



A farmernyomtatás mellett biztosítani szerettem volna lehetőséget azoknak is, akik nem akarnak mintás gatyát. Logikusnak választásnak tűnt a pólószitázás – mintás pólót szinte mindenki hord. Viszont itt is arra vágytam, hogy valami különlegeset tudjak adni nektek, amit nem találtok meg bárhol. Arra gondoltam, hogy megkérek pár fiatal magyar grafikusművészt, hogy adják kölcsön nekünk a grafikáikat erre az alkalomra. 


A Hg.hu blognak van egy jó sorozata, ahol minden héten bemutatnak egy pályakezdő vagy fiatal magyar grafikust. Itt indítottam a keresést. Ajánlom nektek is hogy merüljetek el a magyar tehetségek képi világában, mert szuper dolgokat csinálnak! Azt vettem észre, hogy a női grafikusok nagyon jók, és valahogy közel is áll hozzám a világuk. Ezért végül négy magyar grafikuslányt kértem fel. Az igazi meglepetés ezután jött: a felkértek szinte mind szuper kedvesen, gyorsan és igazi lelkesedéssel ajánlották fel a képeiket a jó ügy érdekében (függetlenül attól hogy vannak köztük már igazán befutott alkotók is).




Ennek eredményeképpen Design Hétig fennmaradó napokban rövid villáminterjút olvashattok a kiválasztott művészekkel. És hogy ti se maradjatok ki, arról ti döntötök majd, hogy a művészek melyik grafikái kerülnek majd a pólókra. A facebookra felrakott képekre lehet szavazni majd és amit a legtöbben kedveltek az kerül a szitákra. Figyeljetek, szavazzatok! A szavazók között sorsolunk és a szerencsések ingyen vehetnek részt a Design Hetes pólónyomtatásokon. 



Az első interjút TimkóBíborral itt olvashatjátok.



A Desigh Héten pedig várlak titeket:

Szeptember 28, 10:00 – 19:00 (egész nap)

Október 6, 10:00 – 19:00 (egész nap)

10 éves kor felett, felnőtteknek és gyerekeknek

Belépő: 1500 Ft (felnőtt), 800 Ft (gyerek)


Regisztráció nem szükséges. Gyertek!


Programunk a Design Hét Budapest 2013 eseménysorozat hivatalos része.




< >

No comments:

Post a Comment